Що було раніше: курка чи яйце! На цю тему сперечалися ще давньогрецькі філософи, висуваючи різні теорії.
Існувала традиція на Великдень подаватидо столу домашню ковбасу. Вона складалася зі свинини, сала, часнику і спецій. Поява домашньої ковбаси знаменувала закінчення посту і початок веселих і ситих свят.
Цей продукт — символ самого життя! Багато тисячоліть тому наші предки робили його з горіхів.
«Высокая, стройная, чернобровая, краснощекая, — одним словом, не девица, а мармелад!» — так описував Чехов жінку в оповіданні «Людина у футлярі».
Венеціанський бал…… Він пам’ятає ще самого Казанову. Кажуть, цьому авантюристу не змогла відмовити жодна жінка у світі.
У листопаді 1620 року європейці висадилися в районі сьогоднішнього ПлІмута, штат Масачусетс, і заснували поселення. Пережити першу, найскладнішу зиму їм допомогли індіанці, які показали європейцям, що і кого можна їсти. Дика індичка водилася у великій кількості у лісах Північної Америки й полюбилася переселенцям.
Сьогодні згадуємо Петра Iта його накази. Серед розпоряджень царя зустрічалися доволі смішні: «Рудих до флоту —не брати, бо шельми та шахраї».
Ця рибка була популярна завжди — її було так багато і вона була такою дешевою, що споконвіку цю рибу і згодовували тваринам, і здобрювали нею поля, і переробляли на рибну муку.
Зазирнемо у минуле. У вересні 1959-го Микита Сергійович Хрущов «відкрив» Америку. Це був перший візит радянського лідера в «заокеанську імперію зла».
Нагетси з'явилися в Америці за часів золотої лихоманки. Саме слово наггет означало «самородок».